Kako urediti dnevnu sobu? – Geppetto nameštaj – NAMEŠTAJ

Dnevna soba Geppetto
TDF Amsterdam

Dnevna soba se smatra srcem svakog doma. Da bi maksimalno iskoristili ovo mesto, bitno je koristiti ga pravilno i najbolje od svega je da vaš dom izgleda bolje nego ikada.

Mnogo puta, bez obzira koliko ulažemo u luksuzan nameštaj, naša soba može izgledati neuredno ili jeftino. To znači da smo je pogrešno organizovali.

Pravilna organizacija prostorija obuhvata mnogo više elemenata, od same vrste nameštaja koji imamo i kako je rasporedjen, kako bi prostor dobro izgledao i funkcionisao.

Kako organizovati malu sobu?

Pošto je ovo češći slučaj nego što se zamišlja, prvo ćemo uzeti u obzir kako organizovati malu sobu.

Mnogi ljudi žive u manjim stanovima ili kućama u kojima nema mnogo prostora za dnevni boravak. Ako je ovo vaš slučaj možete se osloniti na različite elemente dekoracije, rasporeda nameštaja u dnevnom boravku, izbora nameštaja, boje, materijala itd.

Korišćenje iste palete boja u vašoj dnevnoj sobi je jedna od najboljih rešenja za organizovanje male sobe, tako da prostor izgleda veće nego što zaista jeste. Možete se osloniti na bež tonove, čak i bela boja vam može dati željeni rezultat. Ovaj savet je od velike pomoći, posebno ako imate zajedničke prostorije.

Opremanjem vaše male dnevne sobe nameštajem po meri biće nesumnjivo još jedan uspeh, tako da maksimalno iskoristite prostor. Ono što će još bolje izgledati jeste nameštaj po meri uklopljen sa dobrom dekoracijom.

Kako optimizovati prostor izmedju dnevne sobe i trpezarije?

Nastavljajući sa savetima kako da organizujete svoj dnevni boravak, želimo da vam podelimo nekoliko saveta koji će vam biti od pomoći, posebno ljudima koji imaju otvorene ili zajedničke prostorije.

U slučajevima kada se dnevna soba deli sa trpezarijom ili dnevna soba sa kuhinjom, u mnogim drugim slučajevima su ova tri dela kuće spojena. Zato je važno da vodite računa kada uredjujete i organizujete dnevnu sobu koja se deli sa trpezarijom. Svideće vam se naš predlog!

Odlična opcija za optimizaciju ovih zajedničkih prostorija je da se odlučite za nameštaj od istog materijala, dizajna i stila. Na primer, ako je vaša trpezarija bela, predlažemo da osnova vaših fotelja ili sofa u dnevnoj sobi bude iste boje ili materijala kao i trpezarija, pa čak i kuhinja.

Drugi način da se optimizuje prostor izmedju dnevne sobe i trpezarije je korišćenje iste palete boja u svim dekorativnim elementima. Ne radi se o tome da sve prekrijete istom bojom, već da se odlučite za boje koje dobro izgledaju zajedno. Ovaj trik će takodje učiniti da vaše prostorije izgledaju veće na prvi pogled.

Ugaona garnitura Olimp i stolice Kloi

Koristite nameštaj odgovarajućih proporcija

Ovo je još jedan trik kako da dobro organizujete svoju sobu, a to je da nema ništa bolje od korišćenja nameštaja po meri našeg prostora. Dakle, moramo dobro organizovati prostor kojim raspolažemo upravo nameštajem koji će odgovarati veličini naše sobe.

U zavisnosti od veličine vaše dnevne sobe, možete se odlučiti za nameštaj iste proporcije, na primer ugaona u obliku slova L ili U. Osim toga možete se osloniti na izbor komada nameštaja koji su u skladu sa stilom ostatka kuće ili sa opštim stilom vas koji u njoj živite i boravite. Izbegavajte nasumični raspored jer će učiniti da prostor izgleda manje nego što zaista jeste. Jer ako postoji nešto zbog čeka kuća takodje gubi kvalitet, to je da ona nema definisan stil.

Napravite granicu – ograničite prostor

Naročito ako se radi o dnevnoj sobi koja je ujedno i trpezarija, odnosno zajedničke prostorije i otvoreni prostori. Za razgraničenje i podelu prostorije neće vam trebati mnogo, biće vam dovoljno da se oslonite na neki komad nameštaja. To može biti čak i sofa, tepih, lampa i slično. To u potpunosti zavisi od vas i vašeg stila šta ćete koristiti za razgraničenje zona. Na ovaj način će vaša prostorija biti organizovanija i uredjenija.

Još jedna prednost u razgraničenju prostora jeste lakše kretanje i funkcionisanje u prostoru. Mnogo puta se ograničenje ovih „oblasti“ biraju prema vrsti nameštaja koji imate u prostoriji, pa dobro pogledajte svoje prostorije i vrstu nameštaja koji imate, ili želite da kupite.

Odlučite se za dekoraciju u jednostavnim stilovima

Ovaj trik će vam biti saveznik kada je u pitanju organizovanje prostorija. Što je stil dekoracije jednostavniji, to se više cene i primećuju svi detalji u prostoru. Pored toga dopunjavanje neutralnim svetlim bojama će dati plus dekoraciji i organizaciji prostora.

Vodite računa o rasporedu u sobi

Ovo je još jedna bitna stavka kada je u pitanju organizovanje prostorije. Na primer, možete se osloniti na već ustanovljene forme prostorija, jedan od najboljih komada nameštaja je ugaona u obliku slova L, jer nudi svestranost i mogućnost maksimiziranja mesta za sedenje bez prekoračenja proporacija. Savet je da iz svakog komada nameštaja izvučete maksimum kako bi prostorija bila što funkcionalnija.

Manje je više

Završavamo ove savete kako da organizujete dnevnu sobu jednim od najvažnijih. Manje je više, a u uredjenju enterijera ovo pravilo je još važnije. To znači da nam ne treba mnogo stvari i elemenata da bi naša prostorija izgledala dobro. Odlučite se za jednostavniju dekoraciju i vaša soba će uvek izgledati uredno. Verujte nam!Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours