Otkrijte najbolje klub stolove za vaš dnevni boravak – NAMEŠTAJ

Dnevni boravak bez klub stola je nekako nedovršen.

Klub stolovi služe raznim svrhama. Oni su prosto neophodni u prostoru. Služe kako bi upotpunili dnevnu sobu, za odlaganje stvari, kao sto za grickalice i piće…

Ali pravo pitanje je koji stil će odgovarati vašoj sobi.

Da li odabrati drveni, metalni, sa četiri nogare, tri nogare, bez nogara, metalni sa staklenom površinom, drveni sa staklenom površinom…treba li biti okrugao, kvadratan ili pravougaonik?

Mogućnosti su beskrajne i ponekad mogu biti preplavljujuće. Verujemo da će vam naši saveti pomoći i usmeriti u pravcu savršenog klub stola.

Budžet

Pri odabiru idealnog klub stola, kao i kod drugih komada nameštaja, razmatranje budžeta je ključni korak koji ne bi trebalo zanemariti.

Cene klub stolova mogu se kretati od izuzetno visokih do veoma pristupačnih, pa je važno da pre početka kupovine jasno znate koliko novca možete da izdvojite za ovu stavku. Od budžeta zavisi da li ste u potrazi za jeftinijom varijantom klub stolova napravljenih od iverice i medijapana, ili imate budžet za skuplju varijanu izrađenu od prirodnih materijala poput kamena i punog drveta.

Svakako imajte na umu da manji budžet ne isključuje mogućnost da pronađete lep, kvalitetan klub sto po vašoj meri.

Ugaona garnitura

Materijali

Pri odabiru materijala za vaš klub sto, važno je razmotriti kako će se on uklopiti sa ostatkom vašeg dnevnog boravka.

Da li želite da klub sto bude centralna tačka ili diskretno komplementira ostali nameštaj? Da li vam je potrebna dodatna izdržljivost za svakodnevnu upotrebu ili preferirate materijale koji su više usmereni ka estetici?

Odgovori na ova pitanja pomoći će vam da krenete u pravom pravcu prilikom potrage i uštedite na vremenu.

Stil klub stola

Minimalisticki stil, klasicni, moderan, sve su to stilovi koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine vašeg klub stola.

Ugaona garnitura
  • Za ljubitelje klasičnog uređenja: Klub stolovi od punog drveta sa detaljima ili sa bogato ukrašenim nogama savršeno odgovaraju klasično uređenim prostorima. Oni dodaju toplinu i eleganciju, istovremeno pružajući funkcionalnost.
  • Za minimalistički pristup: Ako vam je bliži minimalizam, potražite jednostavne, čiste linije i neutralne boje. Metalni stolovi sa staklenom površinom ili jednostavni drveni stolovi sa manje detalja doprinose osećaju reda i prostranosti.
  • Za moderne prostore: Klub stolovi sa inovativnim dizajnom, neobičnim oblicima ili kombinacijom nekonvencionalnih materijala mogu postati prava umetnička dela u vašem prostoru. Birajte stolove koji odražavaju najnovije trendove u dizajnu i tehnologiji.
  • Za boho i vintage still: Ako se osećate slobodno u miksiranju različitih stilova, tekstura i boja, birajte klub stolove koji odražavaju tu raznolikost. Vintage stolovi, stolovi od recikliranog materijala ili ručno oslikani komadi mogu dodati jedinstveni pečat vašem prostoru.
  • Za ljubitelje rustičnog stila: Klub stolovi od grubo obrađenog drveta, sa vidljivim čvorovima i prirodnim nesavršenostima, idealni su za dodavanje rustičnog šarma u enterijer. Oni se dobro uklapaju u prostor sa prirodnim materijalima i toplim bojama.

Oblik klub stola

Kada birate idealan klub sto za vaš dnevni boravak, oblik stola je jedan od ključnih faktora koji utiče ne samo na estetiku prostora, već i na funkcionalnost i sigurnost.

Oblik kluba stola trebalo bi da odgovara kako vašem stilu života, tako i konfiguraciji vašeg prostora.

Evo nekoliko saveta kako da odaberete pravi oblik kluba stola.

Ugaona garnitura Hulija
1. Za domaćinstva sa malom decom

Ako u vašem domaćinstvu ima male dece ili kućnih ljubimaca, klub stolovi sa zaobljenim ivicama su idealan izbor.

Okrugli ili ovalni stolovi smanjuju rizik od povreda zahvaljujući svojim mekim ivicama. Osim toga, ovakvi stolovi često donose osećaj mekoće i fluidnosti u prostor, čineći ga vizualno prijatnijim i otvorenijim.

2. Za male prostore

U manjim ili užim prostorijama, izbor oblika kluba stola može imati veliki uticaj na percepciju prostranosti. Pravougaoni ili kvadratni stolovi mogu efikasno iskoristiti pravolinijske dimenzije sobe, posebno ako se postave paralelno sa dužim zidovima ili sofama. Važno je ostaviti dovoljno prostora za prolazak, idealno je oko 76 cm, između stola i ostalih komada nameštaja poput TV konzole ili sofe, kako biste osigurali lako kretanje kroz prostor.

3. Estetika i stil

Pored funkcionalnosti i bezbednosti, oblik kluba stola takođe igra važnu ulogu u estetici vašeg dnevnog boravka. Okrugli i ovalni stolovi mogu dodati dinamičnost i fluidnost prostoru, pružajući ga slobodnijim i otvorenijim, dok pravougaoni i kvadratni stolovi nude jasne linije i strukturiran izgled. Ovi različiti oblici mogu značajno uticati na percepciju prostora, doprinoseći osećaju organizovanosti ili fleksibilnosti u vašem dnevnom boravku.

Enterijer stana 2

Visina klub stola

Visina klub stola trebalo bi da bude proporcionalna visini sedalnog dela (ugaona garnitura, sofa, ležaj…) u prostoriji. Klub stolovi koji su previše niski ili previše visoki mogu biti neudobni za korišćenje. Kao opšte pravilo, visina klub stola trebalo bi da bude približno ista kao sedište sofe ili stolica.

Ukoliko ste u potrazi za klub stolom

Posetite nas, izložili smo klub stolove u našim salonima. Za početak možete pogledati našu ponudu ovde.Source link

Možda vam se svidi

More From Author

+ There are no comments

Add yours